Stilfulla hem

Drömmer du om ett vackert hem där du själv valt ut alla inredningsdetaljer och där du verkligen kan koppla av efter en lång dag? Du är inte ensam. Allt fler väljer att smycka sitt eget hem, för att få den där riktigt hemtrevliga och mysiga känslan som inte dikterats av någon annan. Trots allt gäller uttrycket “mitt hem är min borg” för de allra flesta. Helt enkelt en skön plats där du får vara kung eller drottning. Även om man gör själva inredandet på egen hand, behöver man oftast idéer och inspiration för att kunna sätta igång. Här ska vi ge några förslag på hur du skapar ett riktigt stilfullt hem.

Börja från grunden. Vad är då grunden? Jo, väggar, tak och golv. Det är viktigt att du är nöjd med dessa grundläggande delar för att resten ska fungera. Ibland är det nödvändigt att måla eller tapetsera om, lägga ett nytt golv, eller att måla innertaket för att helheten ska bli bra i slutändan. Ett tips är att använda sig av en neutral kulör på väggarna, så att det blir enkelt att hitta inredningsdetaljer som inte skär sig mot kulören. Du skulle exempelvis kunna ha en vit eller ljusgrå grund i någon varm nyans som ger den där riktigt ombonade känslan. När du är nöjd med grunden är det dags att gå vidare med inredningsarbetet.

Inredning är långt ifrån enbart möbler, trots att dessa utgör de grundläggande inredningselementen. Viktigt för den totala känslan är rätt användning av kuddar, mattor, lyktor och ett smakfullt urval av inredningsdetaljer som fungerar ihop med varandra. Väggarna utgör en stor total yta i ett rum och här gör ett väl avvägt urval av konst, speglar och annat otroligt mycket för resultatet. Slutligen ska du inte missa vikten av rätt belysning. Taklampor som går att dimma och en lyckad placering av fönsterlampor gör mycket för den där riktigt mysiga hemmakänslan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Stilfulla hem

Att inreda sitt hem stilfullt är en konst. Här kommer du att kunna läsa om sådant som är bra att tänka på om du vill ha ett stilfullt hem.