Detaljerna spelar roll

När du ska inreda ditt hem är det lätt hänt att du bara ser helheten av rummet som inreds. Det är också vanligt att inreda sitt hem och tänka på hur saker och ting passar ihop med varandra. Men vad skulle hända om du inredde exakt som du ville och faktiskt fokuserade på varje detalj som en egen inredning? Det är ju trots allt detaljerna i ett rum som gör rummet, inte helheten.

Vill du ha en fin prydnadskudde från Marimekko eller något liknande föremål men inte vet var det skulle passa in? Strunta då i att den ska “passa in” och testa istället att bara lägga kudden eller placera föremålet någonstans där det fyller något syfte. Tycker du om den ska den vara kvar – oavsett om den “passar” med resten av inredningen eller inte. Det är bara du själv som bestämmer hur ditt hem ska se ut, och det viktigaste är att du själv tycker om det.

Gå på känslan

Känner du att du vill ha en färgstark vattenkokare i ditt vita kök? Ja men ha det då! Våga lita på dina instinkter och känslor när det kommer till inredning. Det är när du lyssnar på dig själv som inredningen blir bäst och som du därmed trivs som bäst i ditt hem.

Magkänslan har oftast rätt, eller hur? Så säger din magkänsla att du vill ställa en viss detalj där den “egentligen” inte passar in ska du göra det ändå. Vem är det som har bestämt vad som passar och inte egentligen? Inredd med detaljer som känns bra för dig – det blir bäst så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *