Låt ditt stilfulla hem vara minimalistiskt

Att ha ett stilfullt hem är en dröm för många. Ett hem där de raka, tunna linjerna går före de robusta och tunga ger en känsla av lyx och elegans. Ett stilfullt minimalistiskt hem behöver dock inte nödvändigtvis betyda ett hem med färre prylar och färre möbler men däremot skulle det kunna beskrivas som ett hem där prylarna och möblerna tar mindre plats. Det vill säga ett hem där möblerna är enkelt designande, med raka linjer, blanka ytor och lätta material.

Färger för ett stilfullt hem

Hur du vill ha det hemma är förstås upp till dig, och hur du anser att ett stilfullt hem ska se ut kan förstås också skilja sig från vad vi anser. Vi har dock några tips på hur vi skulle vilja inreda ett stilfullt hem. Ett av dessa tips handlar om färger. Ett stilfullt minimalistiskt hem behöver framför allt inredas i en begränsad färgskala. Ett sätt att göra detta på är att utgå från färgen vitt. Den vita färgen brukar förknippas med renhet och stilfullhet. Man kan alltså fördelaktigt välja att ha vitt som basfärg och eventuellt även välja en kompletterande färg till denna såsom svart eller beigt för att få in rätt känsla.

Detaljer i raka linjer

Att undvika krusiduller och oregelbundna former som står ut från möbler och färger är ett sätt att fortsatt lyckas med det minimalistiska stilfulla. Med andra ord välj detaljer med raka linjer som är enfärgade och gärna flyter in färgmässigt i den övriga inredningen i hemmet. Låt inte heller detaljerna få finnas i överflöd utan välj ut ett fåtal av dem som du verkligen gillar och som passar in och placera dem sedan med mycket eftertanke. Undvik gärna att samla allt för mycket detaljer i ett och samma rum utan låt en detalj få ta sin plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *