Skapa en personlig tavelvägg

Du har säkert massor av bilder liggande på hårddisken, i byrålådor eller i fotoalbum. Varför inte ta bilderna av alla de där stunderna du älskar att minnas och ge dem en framträdande plats i ditt hem?

En tavelvägg är ett perfekt sätt att framhäva just de bilder, företeelser och ögonblick du vill ha fram. För en tavelvägg finns inga regler. Du kan fritt blanda stort och smått, svartvitt och färg, foton och affischer. Ja, du kan till och med skriva ut ditt favoritcitat i något snyggt typsnitt och göra till en del av tavelväggen.

Olika känslor för olika rum

Har du gott om bilder som förmedlar olika sinnesstämningar och känslor behöver du inte nöja dig med en tavelvägg. Du kan ha flera.

Matcha bilderna på väggen med den känsla du vill ha i rummet där de är placerade. Skapa en tavelvägg med bilder som förmedlar lugn i badrummet, häng upp saker som inspirerar till stordåd i köket och sätt upp bilder som gör dig fokuserad på ditt hemkontor.

Börja med en skiss

Ta fram alla bilder du skulle vilja hänga upp och gör en skiss av utrymmet där de hänger. Här finns inga regler, förutom att du ska bli nöjd med utseendet.

Fall inte för frestelsen att hänga dina bilder i snörräta rader. Det är bättre för helhetsintrycket att blanda lite. Om du sedan vill ha någonting stort i mitten och mindre tavlor runt om, som satelliter, eller om du vill göra någonting annat är helt upp till dig.

Skaffa rätt ramar

Till en tavelvägg behöver du inga märkvärdiga ramar. Det enkla duger gott. Det är ju ändå bilderna och inte ramarna som ska stå i centrum.

Att välja enkelt behöver dock inte betyda att du väljer dåligt. Tvärtom kan det vara bra att lägga lite extra på bra kvalitet. En tavelvägg tenderar nämligen att förändras över tiden. Du kanske tröttnar på gamla bilder eller så tar du helt enkelt nya bilder som är bättre, och även om du inte byter bilder kan det hända att du vill flytta om med jämna mellanrum. Med ramar av bra kvalitet slipper du råka ut för att de ramlar sönder när du hanterar dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *