Inred med konst

Ett snabbt sätt att göra ditt hem unikt och personligt är att fylla väggarna med konst. Alla har ju inte råd att köpa mängder med originalverk, men det finns möjligheter även för de med en lite mindre kassa.

För att komma bort från den massproducerade känslan så tänk på att även om du köper posters från artiks, så se till att blanda motiv och storlekar på dina bilder. Använd olika ramar, men med ett sammanhållet tema.

Det är inte bara posters som du kan rama in, utan tänk större. Tapetprover, vackra tygstuvar eller den där fantastiska scarfen kan du också rama in och göra konstverk av. Eller varför inte notbladen till din favoritmusik? Kanske en sida från din favoritbok får en given plats på någon av dina väggar, eller så låter du ditt favoritrecept bli till en tavla i köket.

Leta på loppis

Ett sätt att få till en personlig blandning på din konst är att leta på loppisar. Där kan du hitta både ramar och tavlor eller posters till bra priser. Ibland går det till och med att fynda oljemålningar i original till överkomliga priser.

Om du får tag i några äldre ramar på loppis kan det ge en personlig touch till dina nyare posters om du använder gamla ramar tillsammans med dem.

På loppis är det också ganska lätt och billigt att hitta notböcker, eller vanliga böcker som du kan skapa blackout poems av. Ett blackout poem, där du har strukit med svart spritpenna över de ord som inte ska vara med i ditt poem, på en sida aven bok blir definitivt en snackis och ett alldeles eget och unikt konstverk.

Skulpturer

På loppis kan du även hitta skulpturer, vilket är en konstform som ofta hamnar lite i skymundan när vi pratar inredning. Många tänker på de stora bronsskulpturerna på torgen när de tänker på skulpturer, och det är inte många som skulle ha plats för en sådan hemma.

Däremot finns det ofta porslinsskulpturer, eller mindre väggskulpturer att få tag i på loppis. De är kanske inte billiga, men åtminstone överkomliga, och pryder sin plats i vilket hem som helst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *