Interiör och känsla

Det där med känsla för interiör och inredning; är det något som alla har eller är det få förunnat? Precis som med allt annat är det självklart så att man har fallenhet för vissa saker och kanske inte lika stor känsla för annat. Detta har förstås mycket med intresse att göra, men det handlar långt ifrån enbart om detta – vissa egenskaper kan väckas och tränas fram. Det är ibland skillnad på att ha fallenhet för något och faktiskt kunna utföra det; detta beror mycket på sammanhang. Vad gäller känsla för inredning så kan detta absolut väckas på olika sätt och man kan lätt få det man kallar för “ett tränat öga” med lite tid och erfarenhet.

Inredning handlar till stor del om att kunna avgöra vad som passar ihop med vad; att exempelvis kunna välja en uppsättning gardiner som passar ihop med fönstrens design, väggens kulör och liknande. Självklart handlar det också om eget tycke och smak; tycker man själv att det passar så är det väl helt ok. Trots allt är det ju det egna hemmet det allt som oftast gäller. Dock är det inte säkert att man har någon känsla för inredning – egentligen, men detta är det inte alla som inser.

Det bästa man kan göra är att ta inspiration från olika håll; det finns idag mängder med inredningstips i tidningar, i form av bloggar, inlägg på Instagram och mycket mera. För att inte tala om alla de program på TV som handlar om just hem och inredning. Det är absolut inte fel att kopiera någon stil som känns intressant; denna kan sedan kompletteras med andra designelement om man så önskar. Här är det viktigt att komma ihåg en sak: inredning ska vara kul, det ska vara inspirerande och det ska få ditt hem att bli en plats du längtar till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Interiör och känsla

Här kan du läsa om allt som har med interiör och känsla att göra. Här finns det nämligen några tips och trix för den som vill inreda snyggt.