Julklappstips för den stil- och matlagningsintresserade

Älskar du att laga mat? Spendera timmar i köket med att hacka, fräsa, planera, krydda och smaka av? Eller känner du någon som gör det? Här kommer våra bästa julklappstips för den som både gillar matlagning och stilfull design.

När man är vuxen kan det vara svårt att komma på bra julklappar, både att önska sig och att ge. “Men jag har ju redan allt jag behöver”, tänker många. Vårt tips är istället att fokusera på klappar som är något som inte är något nödvändigt, utan istället något som sätter guldkant. Som sekreteraren i Love Actually säger när hennes chef undrar vad hon behöver i julklapp: “I want something I want, not something I need”.

Köksmaskiner

Även om de kanske inte alltid är de mest stilfulla inredningsdetaljerna, så är bra hushållsmaskiner A och O i köket. Bra utrustning gör matlagning och tillredning mycket lättare och roligare.

Med en sous vide maskin får du perfekt tillagat kött, krispiga grönsaker och riktigt saftig fisk. Den är lätt att använda, och ger ett härligt resultat varje gång. Även om den inte får en synlig hedersplats kommer den göra middagarna bättre och godare.

En matberedare hjälper till med att hacka, mixa, mosa och blanda allt möjligt. Matberedaren är en praktisk hjälpreda i alla kök och underlättar det mesta förberedelsearbetet. Idag finns det snyggt designade matberedare som lätt kan stå framme bara för sitt utseende.

Gillar du lyxfrukostar? En smoothiebowl med granola och härliga toppingar av färsk frukt? Då är en blender en perfekt klapp! Även blenders finns i snygga utföranden som definitivt pryder sin plats i köket.

Grytor och kastruller

Grunden i all matlagning är förstås grytor, stekpannor och kastruller. Och bland de här produkterna finns det verkligen mängder av snygg design att välja mellan! Dessutom är grytor och kastruller kanske inte något man köper nytt speciellt ofta.

Nya, snygga kastruller och stekpannor är en julklapp som verkligen visar omtanke om den matlagningsintresserade mottagaren, eftersom de används varje dag. Välj en serie och köp en eller flera delar. Grunden i ett kök är att ha en mindre kastrull på kanske en halvliter, två mellanstora på 1,5 till 2 liter och minst en stor på åtminstone 3, kanske 5 liter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *