Omvandla ditt växthus till en oas i trädgården

Att använda och införskaffa ett växthus för odling syfte, är såklart mycket vanligt. Men faktum är att ett växthus kan användas på så många flera sätt. Beroende på växthusets storlek kan du med några mindre inköp och inredningsdetaljer, omvandla växthuset till en oas i trädgården. Där du kan avnjuta en god kopp kaffe eller bjuda in dina vänner till en mysig middag.

Välj rätt växthus för dig

För att växthuset ska fylla sin funktion och vara optimal för dig, är det viktigt att du väljer rätt växthus för vad du planerar att använda den till.

Om du vill kunna både odla och använda växthuset som en plats att koppla av i, trots väder är det viktigt att växthuset har ett större ytmått och kapacitet. En fördel är också om växthuset är indelat i flera olika avdelningar, för att du ska kunna hålla växterna separata från ditt möblemang.

Inred ditt växthus

Det har länge varit väldigt populärt att omvandla ett växthus, till ett fint och gemytligt uterum. Inred med passande möbler, textilier och bord som gör att du kan använda växthuset för både fikastunder och grillkvällar.

Placeringen av växthuset är dock viktigt att ha i åtanke, då glasväggarna isolerar värme är det till exempel inte särskilt smart att placera den i mitten av gräsmattan där solen värmer på som allra mest. Du kommer då inte kunna använda växthuset under sommarens allra varmaste dagar, då temperaturen inne i växthuset kommer att vara betydligt högre än utomhus. Placera istället växthuset antingen intill en husvägg eller där det är lite mer skuggigt.

Har du ett oanvänt växthus stående på tomten, ta till vara på det och rusta upp det till ett fint uterum som du kan koppla av i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *