Sug ut det allra sista njutet ur sommaren

Nu är det augusti, och det är dags att se till att verkligen suga ut det allra sista ur sensommaren innan hösten drar in. Visst, jobbet kanske har börjat igen för de allra flesta av oss, men det finns fortfarande chanser till härliga sommarupplevelser.

Ibland behövs det inte mycket för att sätta en liten guldkant på vardagen. Det kan handla om en glass i solskenet på lunchen, eller en löprunda i soluppgången innan morgonduschen. Och självklart är inte grillsäsongen slut på länge än, och det går fortfarande att äta grillmiddagen utomhus med en varm tröja över axlarna när vädret tillåter.

Packa picknickkorgen och välj ut en vacker plats

En picknick är ett perfekt sätt att äta en lyxig kvällsmat vilken vardag som helst. Det behöver inte heller vara svårt eller speciellt välplanerat, så välj en dag när vädret är på topp och ät en tidig middag för att fånga det sista av dagen.

Packa korgen med bestick, glas och porslinstallrikar för en lyxigare känsla. Köp sedan färskt bröd, handgjort smör, charkuterier och några goda ostar. Grönsaker som cocktailtomater, päron och vindruvor är bra att servera bredvid, liksom oliver. Drick bubbelvatten om du kör, annars är det gott med vin eller öl. Dra iväg på en elmoped, med solglasögon och en scarf runt håret à la Jackie Kennedy så kan du känna dig säker på att det hela blir en stor succé.

Ta en tur till havet

Att åka till havet är ett säkert kort nästan oavsett väder. Är vädret vackert badar du, och om det inte är badväder är det nästan lika härligt att gå längs vattnet och uppleva naturen och vågornas ständiga rullande. En kvällskaffe på en klipphäll eller på stranden kan vara ett livsnjut av stora mått och ge ett minne som du kan plocka fram när hösten och vintern kommer.

En promenad längs havet en riktigt regnruskig dag kan vara en helt fantastisk upplevelse. Skådespelet som vinden och regnet skapar tillsammans med vågorna och vattnet kan mäta sig med vilken kulturupplevelse som helst. Färgerna är mättade och dova, och du kan nästan känna krafterna som är i rörelse.