Sätt guldkant på tillvaron – gå på restaurang

Just såhär i början av mars känns det som om det har varit mörkt och kallt i evigheter, och ljuset och värmen känns oerhört långt borta. Då är det verkligen dags att göra något för att få tillvaron att kännas lite lättare.

Ett sätt att verkligen sätta lite guldkant på livet och få en härlig känsla av lyx är att gå på restaurang. Och nej, vi menar inte någon snabbmatskedja eller den lokala puben. Visst, det kan också vara trevligt vid rätt tillfälle, men den här gången menar vi att du ska boka bord på en lyxrestaurang, och unna dig en helkväll med någon du tycker om. Förutom god mat och trevligt sällskap kommer du med allra största säkerhet också kunna få med dig en dos inredningsinspiration hem.

Välj ett kök du gillar

Det finns lyxiga restauranger med flera olika inriktningar i de flesta svenska städer. Välj en med ett kök du tycker om snarare än den “finaste”. Det är inte så kul att unna sig lyx för att sedan upptäcka att maten inte var så bra.

Om du är matintresserad och gillar att prova nytt väljer du förstås den restaurang du är mest nyfiken på för tillfället. Håll dig gärna i den övre prisklassen, för tanken är ju inte en mysig vardagsmiddag, utan en ordentlig lyxkväll där du skämmer bort dig och ditt sällskap.

Gå all-in!

Inga trasiga blåjeans och jympaskor är tillåtna den här kvällen! Nej, istället är det finkläder som gäller. Handla tejp löshår och fixa till en riktig festfrisyr, kvälls-sminka dig, dra på en snygg klänning och de höga klackarna. För herrar gäller kostym, och kanske också slips.

När ni kommer till restaurangen, uppklädda och fulla av förväntan, börjar ni med ett glas bubbel i baren innan ni sätter er till bords. Slappna av och tillåt dig att njuta av omgivningarna och att bli uppassad.

Missa inte att kolla in inredningen, som det alldeles säkert ligger en hel del tanke bakom.

Låt inte priset avgöra

Det här är en kväll av lyx, och det betyder att du inte ska låta priset avgöra vad du äter och dricker. Låt bli att titta på priset på rätterna, och välj istället det du är sugen på. Möjligen kan dryckesvalet få styras av priset på flaskorna, men välj inte det billigaste “bara för att”.

Njut av kvällen, maten, drycken och ditt sällskap. Låt det bli ett vackert gemensamt minne, och något som du och ditt sällskap delar och kan plocka fram i efterhand.