Nu är sommaren här – Skapa en härlig uteplats!

Den svenska sommaren är ljuvlig! Det finns inget bättre än de långa, ljusa kvällarna som känns som de aldrig tar slut… För att maximera sommaren är det en bra investering att göra en snygg uteplats som verkligen bjuder in till samvaro och uteliv.

Hur du ska göra din uteplats beror såklart på hur mycket plats du har att använda dig av. En stor uteplats eller trädgård ger dig andra möjligheter till att skapa olika rum än en liten balkong. Men själva grundtanken är densamma – du ska bjuda in till samvaro.

En mindre balkong

Om du har en liten yta, som till exempel en mindre balkong tycker vi att du ska fokusera på en sittgrupp som är multifunktionell. Den ska först och främst vara anpassad för härligt häng, men du vill ändå kunna använda den som matplats.

Satsa på en liten soffa, gärna i rotting för en somrig känsla. Mjuka dynor och ett par extra kuddar ger en mysig känsla. Ett bord är viktigt. På det kan du ställa tekopp, vinglas eller frukosttallrik. Vill du maxa antalet sittplatser är sittpuffar för utomhusbruk en smart grej. De tar liten plats när du ställer undan dem, men är ändå sköna att använda.

En ljusslinga, oavsett om du väljer färgade lampor eller vita, ger en extra mysighetsfaktor.

Om du har balkong i söderläge är det smart att skaffa något slags solskydd. Ett solsegel är snyggt och låter ljuset komma in men stänger ute solen.

Uteplats i trädgården

Om du har en hel trädgård att använda dig av kan du tänka i flera rum eller avdelningar.
Matdelen placeras med fördel nära köket. Har du plats är det skönt med en riktig matgrupp. Välj trä för en härlig känsla. Undvik vita matbord, eftersom de kan blända dig under soliga sommardagar. Solskydd över matplatsen är smart, eftersom det kan vara skönt att slippa äta i gassande sol. Och om det skulle regna kan du ändå äta ute.

En loungehörna är lätt att skapa med hjälp av en eller ett par utesoffor och några fåtöljer. Här, precis som på balkongen, höjer du mysighetsfaktorn med mjuka dynor och kuddar. Filtar för de lite svalare sensommarkvällarna är också bra att ha. Sätt upp en eller ett par ljusslingor så kommer du använda uteplatsen mer, det lovar vi!