Låt påsken ta med sig ljuset in i ditt hem

Att påsken är i antågande betyder också att våren snart är här! Låt påsken bli en naturlig startpunkt för en ny och ljusare inredning som speglar det återvändande ljuset.

Färgmässigt för påsken i år ser vi fortfarande de två trenderna som har funnits i några år nu – de ljusa pastellerna med gult, grönt och rosa i spetsen eller mer naturnära beige, brunt och grått. Vilket du väljer beror förstås på vilket som passar dig och resten av hemmet bäst.

Ta in ett påskris

Ett påskris är ett självklart och traditionsenligt inslag. Vi har slutat pryda det med fjädrar dock, och istället hänger vi dit pappers-pompoms, små glasägg och kanske några minikorgar. Bomullsbollar är ett annat alternativ till fjädrar som också kan fungera.

Själva riset kan vara från olika träd eller buskar. Om du sätter det i vatten kan du få uppleva hur knopparna slår ut och det går från att vara ett påskris till att vara en bukett.

Påskprydnader

Förutom påskriset så är det hönor och harar som är typiska för högtiden. Ofta kan de påskprydnader du kan köpa i affären upplevas som lite för kitschiga för att passa in i ett stilrent hem. Lösningen på det är sprayfärg. Köpa prydnader som har en form som du gillar, och spraya dem i en kulör som passar in hemma hos dig.

Om du äter godis finns det numera snygga godisägg i flera olika stilar. Till och med för dig som föredrar en lågmäld färgskala finns det godisägg som är snygga nog att ha framme som ett stilleben i en skål.

Till påskbordet kan det vara snyggt att ha en ägghuva som håller äggen varma. Det finns både stilrena och lite mer rustika att få tag i. Äggkoppar som är speciella för påsk har en del, annars fungerar dina vardagsäggkoppar självfallet.

Och till sist – även om du har ett stilrent hem så finns det ingenting som pryder sin plats i vilket hem som helst lika bra som kycklingar av äggkartong och flirtkulor, målade i glada färger av en barnhand. Låt barnens egengjorda pyssel inta hedersplatserna!