Låt dina hobbies ta plats även i din inredning

Överallt skrivs och pratas det mycket om att du ska göra ditt hem personligt, och sätta en egen touch på det för att det ska kännas unikt, personligt, stilrent och samtidigt inbjudande. Men hur gör man det, egentligen?

Det är inte så svårt att skapa ett personligt och härligt hem. Det kräver lite mer tid än de vanliga lösningarna, men det är verkligen inte oöverstigligt. Istället för att åka till en möbelaffär och köpa massproducerade bilder att rama in sätter du dig och funderar en stund.

Vad har du för hobbies, och vad kännetecknar dem

Först och främst behöver du förstås veta vad du har för hobbies. När du väl vet det är nästa steg att fundera ut vad som kännetecknar just den hobbyn. Och när vi pratar om kännetecknar i det här avseendet så handlar det om saker som du kan ta med dig i din inredning. Några exempel är:

Gillar du stickning kan du ha garn i korgar, och stickade sjalar att svepa om sig istället för plädar i soffan.
Är du fiskare kan du montera några snygga flugor i en ram. Det är en given samtalsöppnare för både fiskare och icke-fiskare.
Om du är modeintresserad kan du rama in trendiga fashionposters från varje år och visa hur modet har utvecklats genom tiden.
Är det matlagning som är din grej låter du dina snyggaste och mest spännande kokböcker stå framme.
Fotograferar du är det självklart att du ramar in och sätter upp dina egna alster. Detsamma gäller förstås om du är konstnär.

Våga färg

Jo, vi vet, vitt är också en färg. Men om du bara har vitt hemma är det lätt att få en steril och omysig känsla. Vitt är faktiskt en av de svåraste färgerna att få hemmet att kännas ombonat med.

Vårt råd är att våga släppa in färger hemma! Du behöver inte ha alla färger, överallt. Men att byta ut ett vitt rum mot mer färg är ett bra första steg. Kanske vill du prova mönstrad tapet, eller så väljer du textil som gardiner, mattor, soffa, plädar och kuddar i färg. Notera hur känslan i rummet ändras med dina färgval.