Koppla av och skaffa dig inredningsinspiration samtidigt

Ett supertips som kan ge dig hur mycket inredningsinspo som helst är att bo på hotell. Och nu tänker vi inte på dussin-hotell som ser likadana ut var än världen du befinner dig, utan snygga, stilrena hotell som har en genomtänkt design.

Du kan antingen ta bara en natt, eller så kan du kombinera flera hotell om du vill ha en lite längre resa där du hinner med att se lite av omgivningarna också. För det är ju inte bara hotell som ger inspiration. Även restauranger, café och affärer kan ge boostar när det gäller stil och inredning.

Ta en helg på Västkusten

För att verkligen skämma bort dig, och njuta av god mat, vacker natur och härliga behandlingar tycker vi att du ska börja med att boka en natt på ett spa på Västkusten. Ta en långhelg, och checka in redan på fredagen. Ägna dagen och kvällen åt att bara ta det lugnt och koppla av i inspirerande miljöer. Njut av maten i den fantastiska restaurangen, och låt närheten till vattnet hjälpa dig att komma till ro både för kvällen och i livet.

Inled lördagsmorgonen med en lång, långsam hotellfrukost med allt gott du kan tänka dig. Fyll på kaffe flera gånger, och avsluta med något sött. När du är redo tar du en sväng till Akvarellmuseet i Skärhamn och känner hur inspirationen flödar.

Styr kosan mot Göteborg

När du har sett dig mätt på konst sätter du fart söderut, mot Göteborg. Där checkar du in på något av de många designhotellen som finns i stan. För att få ut så mycket inspiration som möjligt från hotellet tar du en eftermiddagsdrink i hotellbaren eller i foajén.

När kvällen närmar sig är det dags att gå ut och få restauranginspiration. Välj ställe utefter vad du är sugen på för mat. Det finns fantastiska restauranger med härliga miljöer nästan oavsett vilket kök du är ute efter. Avsluta kvällen med en sängfösare i någon av de härliga hotellbarerna som stan kryllar av.

Söndagen får ta sin början med ytterligare en långsam hotellfrukost. Flera koppar kaffe ger en bra grund för en dag som annars kan gå lite i moll. Resten av dagen spenderar du på ett museum om du är sugen på kultur, annars på ett eller flera caféer. När eftermiddagen går över i kväll tar du dig hemåt, fylld med inspiration och nya tankar efter en helg i nya, spännande miljöer.