Inredningstrender för 2022

Om du gillar att inreda efter rådande trender så kan det vara ganska mycket att hålla koll på. Saker ska inhandlas och renoveringar i hemmet kan även behöva göras med jämna mellanrum för att det ska gå i trendiga toner och nyanser. Så för att du ska kunna planera lite har vi kikat lite på hur trenderna kommer att se ut för år 2022.

Trämöbler och inredning är fortsatt populärt

Under detta året så var det framförallt väldigt trendigt att ha mycket trädetaljer i hemmet. Under årets varmare månader var det särskilt ljusare träslag som syntes i inredningsbutiker och när vädret blev mörkare så introducerades istället ett bredare sortiment av mörkare träslag. Detta är väldigt vanligt när det kommer till inredning och dess trender, att trenderna går lite enligt säsongerna. Det är samma när det kommer till vilka färger och nyanser som är populärt.

Blåa och gröna inslag

Om man kikar på vilka färger som kommer att vara populärt och trendigt under år 2022, så kommer det mestadels hålla sig ganska neutralt. Jordnära nyanser är särskilt dominant, men inslag av blått och grönt kommer också att synas frekvent i inredningsbutiker runt om i landet. Här är det framförallt mer dova blåa nyanser som är trendigt och lite mer skarpa gröna färger att piffa upp soffan med som kommer att kunna inhandlas nytt. 

Fördelen med att försöka förändra textilier i hemmet är att detta blir betydligt mindre kostsamt, än att jämt och ständigt behöva byta ut tapeten och måla om i hemmet. Håll en neutral bas och sedan kan du fokusera mer på detaljer.