Halloween – Höstpynta ditt hem och bjud in till fest

Nu är det snart Halloween och det är ett perfekt sätt att få lite ljus i den mörka årstiden som vi nu är på väg in i. Halloween är kanske inte den mest stilrena högtiden, och pyntet kan vara svårt att göra något snyggt och väldesignat av. Men det går att komma runt det, och få till ett Halloweenpyntat hem som ändå är välordnat och festligt.

Vi tycker att du ska passa på att bjuda in till Halloweenfest också. Det är ett perfekt tillfälle att träffa vänner och mota bort hösttristessen. Känn efter om du vill ha en middag med pumpa-tema, eller om du vill ha en skräck-maskerad, och anpassa pynt och mat efter det.

Dekorationer

Välj ut de vackra delarna från hösten – de sprakande färgerna, äpplen, pumpor och ljung och tillför ljus för att skapa en ombonad känsla. Med en modern elmoped tar du dig lätt ut i naturen och kan se vad som finns att använda sig av i din närhet.

Prydnadspumpor, det vill säga små, vackra pumpor är perfekta för att skapa stilleben med. De passar bra både utomhus och inomhus, och håller länge. Utomhus kan du kombinera dem med ljung och andra höstväxter för att få riktigt snygga blomkrukor. Inomhus passar pumporna bra med höstäpplen och kanske några vackra grenar.

Ljuslyktor med levande ljus skapar stämning nu när mörkret faller allt tidigare. Tänd gärna några ljus när du äter frukost för att få en mjukare start på dagen.

Kalasmat

Om du satsar på en middag med höst-tema är pumpasoppa en perfekt förrätt. Satsa på en rejäl och välgjord gryta till varmrätt, och följ upp med pumpapaj till efterrätt. Ett ordentligt rödvin matchar grytan, medan ett halvtorrt vitt passar bra till soppan.

Vill du hellre ha plockmat är det roligt att låta den få skräck-tema. Korvar inlindade i bacon eller smördeg så att de ser ut som mumier, minipizzor med spindlar av oliver och sliders med ansikten utskurna ur ostskivorna som täcker dem… Listan kan göras lång, och det mesta är varken svårt eller dyrt. Det viktigaste är att ha lite fantasi och våga släppa loss den.